Cég múltja

A Riceland Magyarország KFT, 1992-ben alakult magánszemélyek részvételével.

A cég először jelent meg Magyarországon a dobozos termékekkel, ami forradalmasította a hazai rizsfőzési gyakorlatot. Két legsikeresebb terméke 2*125g Konyhakész rizs, illetve a 2*125g Gyorsrizs volt. Az első termék úgy terjedt el a háziasszonyok körében, hogy a "kék-színű" rizs míg a Gyorsrizs közkedveltté vált az alacsony főzési időnek köszönhetően, és megmaradt "gyors" rizsnek. Mindkét termék a mai napig elérhető és sikeres. 

2003-ig a cég 5 féle dobozos és 3 féle lédig kiszerelésű termékkel vált piacvezető márkává. Mára már több, mint 30 féle rizsfajtából, több mint 40 terméket gyártunk. 2014-től a fő irányvonalunk az egészséges étkezés kihangsúlyozása, amit olyan termékekkel igyekszünk népszerűsíteni, mint a rostos rizsek, illetve a Quinoa termékek.

A vállalkozás célja különféle rizstermékek forgalmazása a hazai piacon. A működés eredményessége érdekében a cég a teljes vertikumot felvállalva a hántolt rizst importálja, feldolgoztatja, csomagoltatja és értékesíti Magyarországon. illetve export tevékenységet folytat a környező országokban. A rizs alapanyag beszerzésén kívül kizárólag magyar beszállítókkal dolgozunk.

A cégcsoport

A céget 2003-ban vásárolta meg a Spanyolországban megalakított Ebrofoods S.A. cég ( http://www.ebrofoods.es/en/) A cégcsoport több mint 25 országban van jelen Európában, Észak-Amerikában, Afrikában és Ázsiában különböző brandekkel, vagy leányvállalatokkal reprezentálva. A cégcsoport a világ elsőszámú rizsforgalmazója, iletve második a világ tésztagyártásában.


A Riceland minőség

A cég kizárólag magyar munkaerőt alkalmaz. A gyártás során a termékeket kizárólag magyar munkaerő alkalmazásával csomagoltatja, tisztíttatja, illetve a termékeket magyar tulajdonú cégekkel szállíttatja. A gyártás során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy megfeleljünk az ISO elvárásainak , illetve az IFS ( International Food Saving) által, az élelmiszer-feldolgozás irányába megfogalmazott, egyik legmagasabb követelményt támasztó rendszernek. Gyártásunk során termékeinket folyamatosan laborvizsgálatnak vetjük alá, illetve a gyártás során fent nevezett élelmiszert vizsgáló cégek elvárásainak megfelelően vizsgáljuk be.

Igyekszünk a legjobb minőséget biztosítani vevőink számára, hogy a rizs fogyasztása tényleg örömteli és élvezetes legyen.

Ennek megfelelően alkottuk meg a szlogenünket:

Riceland, a gondtalan főzés öröme!